Ministarstvo prosvete pozvalo psihologe i pedagoge na razgovor: Na dnevnom redu sporni pravilnici o ocenjivanju 1Foto: Danas/screenshot

Sastanak predstavnika Ministarstva prosvete sa članovima stručnih društava psihologa i pedagoga i predstavnicima Aktiva psihologa i pedagoga zaposlenih u osnovnim i srednjim školama, biće održan 12. marta, saznaje Danas.

Glavna tema sastanka su sporni pravilnici o ocenjivanju koji su izazvali veliko nezadovoljstvo stručnih saradnika i zaposlenih u školama.

Posebno su na meti kritika nove odredbe u članu pet Pravilnika o ocenjivanju u osnovnom obrazovanju, koje omogućuju da natpolovična većina roditelja učenika istog razreda uloži prigovor na rad nastavnika i školskih psihologa i pedagoga.

Predstavnici stručnih saradnika obraćali su se Ministarstvu u prethodnom periodu, tražeći da sporna rešenja budu povučena, a da bi pravilnik mogao da se menja ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović je najavila tek pošto je njegovo preispitivanje zatražio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izmenu pravilnika tražilo je i Društvo direktora škola Srbije, o čemu je naš portal pisao.

Danas je više puta pitao Ministarstvo prosvete da li će pravilnik biti promenjen, ali odgovor do danas nismo dobili.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari