Britanski teniser Endi Marej se plasirao u polufinale Otvorenog prvenstva Australije, pošto mu je Rafael Nadal predao meč pri vođstvu Škota od 2:0 u setovima. Marej je prva dva seta dobio sa 6:3 i 7:6, dok je u trećem setu imao prednost od 3:0 u momentu kada je Nadal bio prinuđen da zbog povrede kolena preda meč. Eliminacijom Nadala u četvrtfinalu, srpski teniser Novak Đoković popeo se na drugo mesto na ATP listi, na kojem će ostati ukoliko danas od 9.30 eliminiše Congu ili, ako u slučaju poraza, Marej ne osvoji titulu.


U prvom meču četvrtfinala na Australijan openu takođe je viđeno iznenađenje. Hrvatski teniser Marin Čilić napravio je najveći uspeh u svojoj karijeri plasmanom u polufinale. Čilić je do plasmana među četiri najbolja došao pobedom nad Endijem Rodikom u iscrpljujućem meču posle pet setova, koji je trajao gotovo četiri sata – 2:3 (6:7, 3:6, 6:3, 6:2, 3:6). Mnogi su i pre turnira u Australiji tvrdili da će ovo biti Ančićeva sezona, ali posle predaje Nadala, Hrvatu kao da se i „otvorio“ žreb, pa ni sama titula nije nemoguća.

– Teško je razmišljati o tome, pogotovo u slučaju kada sam imao tri meča koji su trajali po pet setova. Neće biti lako za tako nešto, ali ja se nikada ne predajem. Ipak, u pauzi između dve sezone mislim da sam dobro radio. Takođe, igranje u Čenaju mi je pomoglo zato što je tamo velika vlažnost vazduha i nije lako da se igra. Fizički, mislim da sam spreman za svaki meč ovde, pa i za finale – rekao je Ančić.

Poslednji meč četvrtfinala između Rodžera Federera i Nikolaja Davidenka odigran je rano jutros od 5.30.

Vemić i Karlović kao „braća“

Srpski teniser Dušan Vemić i Hrvat Ivo Karlović plasirali su se u četvrtfinale dubla Australijen opena, pošto su savladali Lukaša Kubota i Olivera Maraha sa 2:1 (2:6, 7:6, 7:6). Vemić i Karlović su tako napravili iznenađenje pošto su Poljak Kubot i Austrijanac Marah bili peti nosioci u muškom dublu prvog grend slem turnira sezone. Protivnici Vemiću i Karloviću u borbi za polufinale biće treći nosioci, Čeh Lukaš Dlouhi i Indijac Leander Paes. U slučaju plasmana u polufinale, Vemić i Karlović bi mogli da se sastanu sa drugim nosiocima, Nenadom Zimonjićem i Danijelom Nestorom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari