Naprednjaci o pucnjavi u Užicu: Opozicija koristi taj događaj za prikupljanje političkih poena 1Foto: N. Kovačević

Odbor SNS u Užicu osudio je pucnjavu i aktere tog događaja, od 20. okrobra u centru grada, pohvalio brzu reakciju nadležnih i poručio da je „licemerno i žalosno što se taj događaj koristiti za prikupljanje političkih poena u susret predstojećim izborima“.

Za taj događaj navode da je „uznemirio građane Užica“, a potom, povodom reakacije Katarine Mićunović, predsednice  IO GrO SSP, ističu da su se „oni za vreme čije vladavine je u Srbiji svaki dan bio crna hronika, sada odvažili da nam drže predavanja o bezbednosti građana“.

„Uz pohvalu nadležnim organima na brzoj reakciji, građanima Užica još jednom poručujemo da nismo i nikada nećemo podržavati nasilje i da ovakve događaje na ulicama našeg grada najoštrije osuđujemo“, poručuju užički naprednjaci.

„Bzbednost naših sugrađana“, ističu, „svakako treba da je na prvom mestu i sve pohvale nadležnim organima, koji su ovog puta pokazali da su spremni i sposobni da se obračunaju sa kriminalom i koji su veoma brzom rekacijom pronašli i priveli sve osumnjičene za ovaj događaj“.

O spremnosti i sposobnisti nadležnih organa, navode da „svedoče svi zvanični podaci, koji govore da je stopa kriminaliteta danas značajno niža u odnosu na period od pre deset godina, na koji se pozivaju predstavnici opozicionih stranaka“.

„Treba li da podsećamo“, pitaju se naprednjaci, „koliko najgorih krivičnih dela je bilo u vreme vladavine onih koji nas danas osuđuju i onih koji na nasilje otvoreno pozivaju mesecima“.

„To su oni koji se nasiljem bore protiv nasilja, a narod ne možete prevatiti pa vas je poslao u političku istoriju što će, verujemo, potvrditi i na sledećim izborima“.

„Da li su“, dodaju napredjaci“, „pokušaji fizičkog obračuna u Skupštini Republike, lupanje u klupe, zviždanje i galama model za uspostavljanje države u kojoj nasilja neće biti, o čemu i sada govorite?“

„Da li su transparenti sa najstrašnijim pretnjama i pozivima na linč političkih neistomišljenika, govor mržnje, obešene lutke, primer koji dajete kada govorite o borbi protiv nasilja?“

„Vaša politika je tvit vašeg kolege Milivojevića da brat i sin Aleksandra Vučića treba da završe u šahtu kao Gadafi?“

„Da li se i sada senzacionalističkim saopštenjima, šireći paniku i strah, borite protiv nasilja ili je jedini cilj i ovaj nemili događaj, iskoristiti što bolje u borbi za glasove?“, poručuju užički naprednjaci.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari