Uhapšeni vinovnici tuče i pucnjave u Užicu, za kojima je policija tragala 1Foto: N. Kovačević

Šestorica muškaraca iz Bajine Bašte koja su, sa još trojicom Užičana učestvovala u jučerašnjem fizičkom obračunu i pucnjavi u centru Užica, a koja su bila u bekstvu, uhapšena su tokom prethodne noći.

Policija u Užicu je saopštila da je uhapsila S. A. (30), M. M. (31), N. D. (19), M. S. (27) B. M. (23) i A. S. (21), svi iz Bajine Bašte, zbog sumnje da su juče u centru Užica naneli teške telesne povrede u saizvršilaštvu Užičanima A. L. (1980) i M. M. (1983).

Navodi se da se sumnja da su se, u Ulici Lazara Mutape, nakon kraće svađe, fizički sukobili A. L. i M. M. i osumnjičenih F. Ž. (1992) iz Užica i S. A. (1993), M. M. (1992), N. D. (2004), M. S. (1996), B. M. (2000) i A. S. (2002).

„Kako se sumnja, tom prilikom A. L. je iz pištolja ispalio dva projektila i pogodio F. Ž. zbog čega mu se na teret stavljaju krivična dela ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava“

„M. M. se, dodaje se, sumnjiči za ubistvo u pokušaju u pomaganju i nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava“.

Nakon toga, „uhapšeni Bajinobaštani su naneli teške telesne povrede  A. L. i M. M, i udaljili se automobilom u nepoznatom pravcu.“

„Policija ih je sinoć, oko 22.30 časova, pronašla u mestu Višesava kod Bajine Bašte i uhapsila, a po nalogu višeg javnog tužioca određeno im je zadržavanje do 48 časova“, piše u saopštenju Policijske uprave Užice.

U saopšenju se na navodi motiv tog obračuna, koji se dogodio naočigled mnogih prolaznika i učenika obližnje osnovne škole.

Trojica na lečenju

„Osumnjičeni A. L. se nalazi na lečenju i biće mu određena mera zadržavanja, a F. Ž. koji se, takođe, nalazi u bolnici biće određena mera zadržavanja zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo učestvovanje u tuči, dok je“, kako se navodi, „osumnjičenom M. M. koji je iz užičke bolnice prebačen na dalje lečenje u Beograd određena mera zadržavanja“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari