Ministar unutrašnjih poslova Srbije (MUP) Ivica Dačić izjavio je juče da nema novih bitnih detalja u istrazi protiv Stanka Subotica i Darka Šarića.

– Šarić je u domenu pravosudnih organa, dok je Subotić nedostupan s obzirom na to da se nalazi u Švajcarskoj, gde ono za šta se tereti u Srbiji nema karakter krivičnog dela, rekao je Dačić u razgovoru sa novinarima u Ubu. On je dodao da u tom kontekstu trenutno ne može biti govora ni o eventualnom privremenom oduzimanju Subotićeve imovine.

Ministar je juče položio kamen temeljac za izgradnju nove policijske stanice pošto je sadašnjoj baraci, u kojoj je smeštena policija, upotrebna dozvola istekla 1991. godine. Nova zgrada gradi se pored reke Ubače i stare pijace, a 80 miliona dinara obezbedilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije. Ti poslovi planirani su 2003. kada je ministar bio Dušan Mihajlović, ali do sada nije bilo mogućnosti i da se realizuju. Dačić je najavio i izgradnju policijske ispostave u Banjanima, jednom od najvećih sela u Tamnavi, kako građani ne bi dolazili na Ub zbog svakodnevnih potreba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari