Niko od predstavnika Vlade Srbije u šetnji: Ko je od javnih ličnosti i političara danas bio na Evroprajdu? 1Foto: Fonet / Marko Dragoslavić

Ove godine na Evroprajdu niko od ministara i predstavnika Vlade Srbije nije učestvovao u šetnji, za razliku od prethodnih Parada ponosa koje su bile održavane u Beogradu.

Da nije bilo nikog iz vlasti, potvrdili su za Danas i organizatori ovogodišnjeg Evroprajda.

Međutim, u šetnji je danas viđena premijerkina partnerka Milica Đurđić, što je prethodno najavila i Ana Brnabić.

Ranije je najavljeno da je u tradicionalnoj šetnji beogradskim ulicama u okviru Parade ponosa, 17. septembra u Beogradu, trebalo da bude premijerka Ana Brnabić, Jadranka Joksimović, ministarka za evropske integracije i Gordana Čomić, ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, ali se niko od njih nije pojavio.

 

U šetnji su bili karikaturista Dušan Petričić, predstavnici opozicije Marinika Tepić, Tatjana Macura, Pavle Grbović, ekipa iz Ne davimo Beograd, Čedomir Jovanović, Nenad Čanak, ali i bivša ministarka Kori Udovički.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Marinika Tepić (@marinika.tepic)

Niko od predstavnika Vlade Srbije u šetnji: Ko je od javnih ličnosti i političara danas bio na Evroprajdu? 2
Foto: Katarina Živanović/ Danas

Među učesnicima bila je i muzičarka Bojana Vunturišević, a pred oko hiljadu okupljenih obratila se svima i ovogodišnja kuma Evroprajda reperka Sajsi MC.

Niko od predstavnika Vlade Srbije u šetnji: Ko je od javnih ličnosti i političara danas bio na Evroprajdu? 3
Foto: Katarina Živanović/ Danas

Podršku borbi za ljudska prava danas su u Beogradu pružili i brojni evropski zvaničnici, među kojima je i izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik koji se i obratio okupljenima tokom šetnje.

Na skupu je bio i američki ambasador u Srbiji Kristofer Hil, predstavnici brojnih domaćih i međunarodnih civilnih orgnizacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari