Ambasador Japana Tošio Cunozaki u okviru realizacije Projekta podrške poboljšanju uslova života stanovništva (POPOS) koji finansira vlada ove zemlje potpisao je ugovor o realizaciji rekonstrukcije Osnovne škole „Georgi Dimitrov“ u pograničnoj opštini Bosilegrad. Vrednost donacije iznosi blizu 70.000 evra.


Tokom jučerašnjeg dana ambasador Cunozaki u Bujanovcu je u Domu zdravlja predao mamograf sa pratećom opremom. U okviru projekta „Unapređenja skrininga i prevencije raka dojke u Srbiji“. Bujanovac je 13. grad u Srbiji koji je obuhvaćen ovom donacijom u oblasti zdravstva od ukupno 39 koji će dobiti mamografe od Vlade Japana.

Prethodno su mamografe dobili zdravstvene ustanove u Kraljevu, Subotici, Zaječaru, Užicu, Valjevu, Kladovu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Lazarevcu, Rakovici i Kruševcu. Uključujući ove donacije, ukupan iznos japanske pomoći kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva u Srbiji koji se realizuje od 1999. godine je blizu sedam ipo miliona evra. Ukupan iznos japanske pomoći Srbiji u poslednjih dvanaest godina kroz različite donacije je viši od 200 miliona evra.

Donacije kroz program (POPOS) imaju za cilj da podrže socijalni razvoj kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva.Tokom jučerašnje posete jugu Srbije ambasador Japana razgovarao je i sa rukovodstvom Opštine Vladičin Han.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari