Fevzija Murić, član gradskog većaFotografija: Senko Župljanin

Gradsko veće grada Novog Pazara usvojilo je na desetoj redovnoj sednici brojne odluke koje se najviše tiču ostvarivanja javnog interesa.

Kako je rekao Fevzija Murić, usvojen je predlog komisije za finansiranje i sufinansiranje programa od javnog značaja iz delokruga socio– humanitarne delatnosti.

– Lokalnim budžetom predviđena su sredstva od 51 milion dinara za ovu delatnost. Svake godine raspisujemo konkurs na koji se javljaju organizacije sa različitim programima. I ovogodišnji predlog komisije sačinjen je po osnovu konkursa u cilju da podržimo projektne aktivnosti humanitarnih organizacija. Neke organizacije su lokalnog tipa, neke čak imaju međuopštinski karakter ali su im dobro rezultati u dosadašnjem radu zajednička karakteristika- istakao je Murić

Gradsko veće, je takođe usvojilo i drugu izmenu Plana javnih nabavki za 2022. godinu, kojom je obuhvaćen predlog za 5,1 milijardi dinara.

– Izmena se odnosi na izgradnju, rekonstrukciju i dogradnju svih objekata u okviru Opšte bolnice. Izmenom Plana otvoren je put za raspisivanje javnih nabavki u cilju realizacije projekata vezanih za zdravstvo. Projekti se prvenstveno odnose na izgradnju novih blokova, od hirurgije do psihihijatrijskog odeljenja, na dogradnju postojećeg internističkog bloka, rekonstrukciju i dogradnju Doma zdravlja- rekao je Fevzija Murić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari