Novi Pazar javne apoteke ponudio pod zakup 1foto (N.Kočović): Druga gradska apoteka

Lokalna samouprava Novog Pazara ponudila je pod zakup četiri apoteke Apotekarske ustanove na 15 godina, po početnom iznosu zakupa od oko 7.300 evra mesečno.

U oglasu objavljenom na sajtu Grada, pod zakup su ponuđene dve apoteke u Ulici 28. novembra, ukupne neto površine oko 225 kvadrata, apoteka u Dečijem dispanzeru od skoro 200 kvadrata i apoteka u sklopu Doma zdravlja u Ulici generala Živkovića pvoršine 170 kvadranih metara.

Najmanji ukupni iznos mesečne kirije za sve četiri apoteke iznosi 7.309,32 evra, a izabrani zakupac će morati da za prve tri godine isplati celokupnu zakupninu unapred

Ugovor o zakupu može biti menjan na svakih pet godina u delu o iznosu zakupnine, ali i drugim unapred dogovorenim stavkama.

Izabrani zakupac će biti u obavezi da zaposli na neodređeno vreme 22 radnika koji i sada imaju takve ugovore sa Apotekarskom ustanovom i to pet magistara farmacije, 14 farmaceutskih tehničara i tri administrativna radnika.

Pravo prijave imaju sve kompanije koje se bave apotekarskom delatnošću u poslednje tri godine, koje su ostvarile prihod veći od 120 miliona dinara sa PDV, imaju najmanje 100 zaposlenih osoba i najmanje 15 apoteka u Srbiji.

Oglas je otvoren do 6. februara, a javno otvaranje pristiglih pismenih ponuda održaće se tri dana kasnije.

Radnice Apotekarske ustanove, njih 20 od 24, potpisale su krajem septembra opomenu pred utuženje zbog kašnjenja u isplati sedam plata, ali je većina njih od toga odustala nakon što im je deo zarada isplaćen.

One su optužile rukovodstvo te ustanove za lošu organizaciju rada zbog čega su im apoteke poluprazne, a prome slab. Tvrdile su da se “organizovano radi da se ta ustanova upropasti”.

Direktorka Sanela Prenča demantovala je njihove navode, tvrdeći da apoteke trenutno zarađuju tek trećinu novca neophodnog za isplatu zarada.

Apotekarska ustanova Novi Pazar, kao samostalna ustanova, formirana je u februaru prošle godine izdvajanjem iz Doma zdravlja.

U okviru te ustanove rade četiri apoteke, dve u centru grada, u Ulici 28. novembra, jedna u sklopu Dečijeg dispanzera i jedna u Domu zdravlja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari