Okupljanje za Prajd u 16.30 časova u parku Manjež, šetnja kreće u 17.15 časova 1Ilustracija Foto: FoNet/AP (Arhiva)

Okupljanje za Prajd počinje u 16.30 časova u parku Manjež, a šetnja je planirana za 17.15 časova, i to ulicama Kralja Milana, Trgom Nikole Pašića, pored Skupštine Srbije, Kneza Miloša i Nemanjinom.

Potom će u parku Manjež biti organizovan program koji će trajati do 23 sata.

Tokom šetnje kolona će se dva puta kratko zaustaviti kako bi bili ponovljeni zahtevi Beograd Prajda i iskazana solidarnost sa žrtvama nasilja i diskriminacije.

Na šetnju se dolazi bez bilo kakve prethodne prijave.

Ukoliko nekome bude uskraćen ulazak, potrebno je da bez odlaganja obavesti Beograd Prajd na 069/699-824 ili volontere i volonterke na ulazu koji će dalje komunicirati sa obezbeđenjem.

Iz Beograd Prajda ranije su naveli da će svi učesnici i učesnice Prajda biti u obavezi da redarima na ulazu pokažu zeleni COVID sertifikat o vakcinaciji, ili potvrdu o negativnom antigenskom testu ne starijem od 48 sati ili PCR testu ne starijem od 72 sata ili potvrdu o zarazi virusom ne stariju o šest meseci ili ne mlađu od 14 dana.

Ukoliko ne budu imali ništa od tih potvrda, biće im omogućeno brzo testiranje na COVID-19 u vidu antigenskih testova, i to po ceni od 350 dinara.

Ulazi u park Manjež pre šetnje nalaziće se na raskrsnicama Resavske i Mišarske, Kralja Milana i Slavije, Kraljice Natalije i Hajduk Veljkovog Venca i Kneza Miloša i Birčaninove.

Ulazi u park nakon petnje su na raskrsnicama Kneza Miloša i Nemanjine, Kralja Milana i resavske, Kralja Milana i Svetozara Markovića i Nemanjine i Kralja Milutina.

U parku Manjež biće štandovi sa pićem, hranom i drugim kulturno-zabavnim sadržajem.

Veći broj toaleta biće obezbeđen, kao i prisustvo hitne medicinske pomoći.

Tokom trajanja programa biće omogućeno i testiranje na seksualno prenosive bolesti.

Prajdu će biti moguće pridružiti se i bez učešća u šetnji, pošto se svi vrate u park Manjež.

Nakon Prajd šetnje u parku Manjež nastupiće Nataša Bekvalac, koja je ujedno i ovogodišnja kuma Prajda, kao i Sara Jo, Bojana Vunturišević, Sajsi MC, Džipsii i Lea Davogić, kao i dreg kraljice Alexix VanderCunt, Ostroga Mi i Dite Von Bill, ali i dižejevi Jovijah, Milice X i Ivana Bokora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari