Učenici devet novopazarskih osnovnih škola učestvovali su na likovnom konkursu za ovogodišnji kalendar KP Vodovod i kanalizacija, koji je organizovala UrbanNP comm. Ovo je deo aktivnosti koje se sprovode u okviru edukacije o značaju vode i njene štednje.

Stručni žiri je odabrao 12 najboljih radova koji su se našli na kalendaru. Njihovi autori dobili su po digitalni fotoaparat. Na konkursu su učestvovali učenici osnovnih škola „Vuk Karadžić“, „Desanka Maksimović“, „Rifat Burdžović Tršo“, „Jovan Jovanović Zmaj“, „Selakovac“, „Đura Jakšić“, „Rastko Nemanjić Sava“, „Dositej Obradović“ i „Aleksandar Stojanović Leso“. Organizatori su ovim školama poklonili rečnike srpskog i bosanskog jezika.

Ovo komunalno preduzeće prvi put ima ovakve kalendar, koji je promovisan u galeriji Multimedijalnog centra, ali i organizovanu kampanju o značaju vode i potrebi njene štednje. Naime, poslednjih petnaestak godina ovaj grad je suočen sa ozbiljnim problemom vodosnabdevanja. Apeli da se smanji neracionalna potrošnja vode za piće, ne daju rezultate. U pokretanju ovakve kampanje i Vodovod i kanalizacija i njihovi partneri na realizaciji projekta, videli su mogućnost da apeli postanu jasniji, a značaj vode naglašeniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari