Pedagoški fakultet u Vranju primio novu generaciju studenata, podeljeni indeksi brucošima 1Foto: vranje.org.rs

Na Pedagoškom fakultetu u Vranju organizovana je svečana podela indeksa brucošima. Dekanica ove obrazovne ustanove, prof. dr Dragana Stanojević, istakla je da fakultet svečano dočekuje tridesetu generaciju studenata.

Brucošima je poželela dobrodošlicu na fakultet koji baštini višedecenijsku tradiciju nekadašnje Učiteljske škole i Pedagoške akademije.

„Ponosni smo što ste se u ovolikom broju odlučili za izuzetno društveno značajna i plemenita zanimanja, učitelj i vaspitač. Narednih nekoliko godina provešćete ovde, u radu na svom stručnom osposobljavanju, sticanju novih znanja, kako bi kasnije mogli da na najbolji mogući način gradite svoju profesionalnu karijeru“, rekla je Stanojević.

Pedagoški fakultet u Vranju primio novu generaciju studenata, podeljeni indeksi brucošima 2
Foto: vranje.org.rs

Zamenica gradonačelnika, Zorica Jović, podsetila je na jubilej koji ove akademske godine obeležava Pedagoški fakultet – 30 godina postojanja.

„Mnogi od vas ovde prisutnih bili su svedoci transformisanja Pedagoške akademije ‘Ivo Andrić’ u Učiteljski fakultet 1993. godine, i sećaju se sa kojim žarom, entuzijazmom i voljom se stvarala ova visokoškolska ustanova, koja obrazuje učitelje i vaspitače pod okriljem Niškog univerziteta. Dragi brucoši, vi, kao nova generacija studenata, imaćete tu čast da budete deo obeležavanja ovog jubileja i postanete svedoci nekih novih dešavanja, značajnih za današnjicu, ali i za budućnost“, rekla je zamenica gradonačelnika.

U kulturno-umetničkom programu nastupili su hor „Daskal“, Pedagoškog fakulteta, i učenici Osnovne škole „Radoje Domanović“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari