Poslodavci nude 150 radnih mesta 1Foto: N. Kovačević

Sajam zapošljavanja, koji organizuje užička filijala Nacionalne službe za zapošljavanje, najavljen je u petak, 30.marta u Gradskom kulturnim centru Užice, od 11 do 13 časova.

Ta filijala je saopštila da će 28 poslodavaca iz Užica i okoline ponuditi više od 150 radnih mesta i to za radnike metalurške, mašinske i elektro struke, diplomirane hemijske, mašinske i elektro inženjere i inženjere tehnologije tekstila i prehrambene tehnologije, inženjere arhitekture, CNC strugare, glodače i brusače, kao i radnike ekonomske, trgovinske i komercijalne struke, vozače u domaćem i  međunarodnom transportu.

Poslodavci, kako se navodi, traže i pekare, kuvare, poslastičare, radnike za preradu voća i povrća, konobare i šankere, kao i radnike građevinske struke – inženjere građevine, zidare, tesare, armirače, bravare i montere. Takođe, biće ponuđena i radna mesta agenata prodaje osiguranja i bankarskih usluga, socijalnih radnika, medicinskih sestara – vaspitača i vaspitača.

Na štandu Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavci i nezaposleni moći će da se informišu o aktuelnim programima za podsticanje zapošljavanja, a nezaposleni će dobiti i pomoć u pisanju radne biografije.

Na području te filijale, koju čine Užice, Arilje, Bajina Bašta, Požega, Kosjerić i Čajetina,  bez posla je zvanično 10.309 građana, što je za 1.664 lica manje nego u istom periodu prošle godine.

Najveći broj nezaposlenih je u Užicu – 4.272, a potom slede Bajina Bašta – 1.905, Požega 1.761, Arilje – 1.169, Kosjerić – 667 i Čajetina sa 560 građana. Više od polovine nezaposlenih i dalje su žene, oko 32 odsto su stariji od 50 godina, dok je učešće mladih do 29 godina u ukupnom broju nezaposlenih 21,5 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari