Potraga za telom devojčice Danke Ilić nastavljena i danas 1Foto: M. S.

Dvanaestog dana potrage za telom devojčice Danke Ilić, ubijene kod Bora, nastavljen je i danas. Policija i žandarmerija, kako mediji javljaju, pretražuju teren od sela Zlot pa do sela Sumrakovac.

Na terenu koji policija i žandarmerija pretražuje, nalazi se nekoliko deponija i rezervoara sa vodom. Takođe, jedan od osumnjičenih za ubistvo je na saslušanju priznao da je premestio telo, što otežava rad policije.

Šta se ranije dešavalo u potrazi za telom Danke Ilić

U nedelju 14. aprila, policija je takođe pretraživala širi atar sela Zlot, na potezu ka mestu Sumrakovac, a u potragu se od subote uključilo i 50 pripadnika Žandarmerije.

MUP je ranije podsetio da je u potrazi za nestalom devojčicom do sada učestvovalo više stotina pripadnika, koji su intenzivno radili na detaljnoj pretrazi šireg i užeg područja u ovom delu Borskog okruga.

Ranijih dana se pregladala i okolina kuće D. D, osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić, a takođe je pretraživan drugi deo Lazarevog kanjona, nakon što je policija, zajedno sa spasilačkim timom i Gorskom službom spasavanja, obišla prvih 3,5 kilometara. Pretražena je i jama iznad kanjona, doboka 70 metara.

Brat osumnjičenog, D.D. sahranjen je u Zlotu, u četvrtak 11. aprila, a kako su iz MUP-a saopštili on je preminuo u borskoj policiji 7. aprila.

“D. D. je u ranim jutarnjim satima pozlilo i uprkos pravovremenom reagovanju policijskih službenika i lekara Doma zdravlja u Boru koji su pokušali reanimaciju on je u 3.10 časova preminuo, a lekar mrtvozornik konstatovao je prirodnu smrt”, navedeno je u saopštenju.

O događaju je odmah obavešteno Više javno tužilaštvo u Zaječaru koje je naložilo obdukciju na Institutu za sudsku medicinu u Beogradu. Dat je i nalog da se prikupe sva potrebna obaveštenja u vezi sa smrću D.D, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Zaječaru.

On je zajedno sa ocem, priveden zbog osnova sumnje da su pomagali da se  premesti telo devojčice sa deponije u okolini Banjskog polja na za sada nepoznatu lokaciju na teritoriji grada Bora.

Direktor JP „Vodovod“ u Boru podneo je ostavku iz, kako je naveo, moralnih razloga, pošto su osumnjičeni za ubistvo devojčice, radnici Vodovoda, a da se nesreća dogodila u radno vreme.

“Iz moralnih razloga podnosim neopozivu ostavku na mesto direktora JKP „Vodovod“ Bor, obzirom da su osumnjičeni za ubistvo deteta zaposleni u ovom preduzeću i da postoji osnovana sumnja da su izvršili ovo gnusno ubistvo u toku radnog vremena, službenim vozilom u toku obavljanja radnog zadatka”, kazao je u izjavi za medije sada bivši direktor pomenutog javnog preduzeća Goran Pavić.

Šta se desilo?

Podsećamo, dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta na porodičnom imanju, a nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, policija je uhapsila dva 50-godišnja muškarca iz Bora, osumnjičena za ubistvo, i oni su sprovedeni u Više javno tužilaštvo u Zaječaru na saslušanje.

Potraga za telom devojčice Danke Ilić nastavljena i danas 2
Foto: M. S.

Reč je o radnicima „Vodovoda“, kojima je određen pritvor do 30 dana. Na teret im se stavlja krivično delo – teško ubistvo u saizvršilaštvu. Tužilaštvo je saopštilo da je D. D. priznao zločin, dok se J. S. branio ćutanjem.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari