Poverenik podnosi krivičnu prijavu protiv lica koje je Danasu dostavilo informaciju da predsednik ima stan u Belvilu 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/DS)

Poverenik za zaštitu podataka o ličnosti podneće krivičnu prijavu protiv N.N. lica zbog sumnje da je počinila krivično delo neovlašćeno prikupljanje ličnih podataka, a povodom teksta objavljenog u listu Danas u kojem je, kako se navodi u saopštenju, “objavljen podatak o adresi stana Predsednika Republike”.

Poverenik Milan Marinović u izjavi za Danas pojašnjava da neće podneti prijavu protiv našeg lista, već protiv one osobe koja je našem listu dostavila informaciju o adresi predsednika.

Na opasku novinara da se u tekstu spominje adresa na kojoj predsednik Republike više ne stanuje, kao i da je u tekstu objavljen sudski dokument u kojem se to konstatuje, Marinović je rekao da se u tekstu navodi i druga adresa.

U pitanju je, podsetimo, informacija u tekstu da predsednik Srbije poseduje garsonjeru od 30 kvadrata u kompleksu Belvil, kao i da u istom komplekstu stan poseduje njegova supruga.

Na tvrdnju novinara da se radi o opšte poznatoj činjenici koju su ranije objavlivali i drugi mediji, Marinović je dodao da “zato što su drugi grešili, ne znači da vi imate pravo da grešite”.

Marinović je dodao da još uvek nisu sigurni kom tužilaštvu će podneti prijavu, dodajući da će to učinilit ili danas u toku dana ili najkasnije sutra.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da on sam neće preduzimati ništa protiv bilo koga, komentarišući pisanje lista Danas o adresama na kojima je stanovao.

Ministarstvo kulture i informisanja „optužilo“ je Danas za navodno iznošenje ličnih podataka predsednika Srbije, reagujući na tekst o tome da je pravosuđu teško da locira adresu Aleksandra Vučića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari