Novi predsednik opštine Vlasotince je diplomirani inženjer Boško Stančić, iz Nove Srbije, a njegov zamenik Nebojša Stojanović, član SPS-a, inače poljoprivredni inženjer, odlučeno je tajnim glasanjem na sednici SO, koja je održana minulog vikenda. Sve se, u stvari, odvijalo po ranijem scenariju.

Novi predsednik opštine Vlasotince je diplomirani inženjer Boško Stančić, iz Nove Srbije, a njegov zamenik Nebojša Stojanović, član SPS-a, inače poljoprivredni inženjer, odlučeno je tajnim glasanjem na sednici SO, koja je održana minulog vikenda. Sve se, u stvari, odvijalo po ranijem scenariju. Koalicioni dogovor SRS, SPS, NS, DSS i Grupe građana „Zajedno“ praktično je ostvaren i tako su odbornici DS i G17 plus poslati u opoziciju.
Tajno glasanje, kako je i predviđeno, pokazalo je apsolutno jedinstvo nove skupštinske većine koja ima 28 odborničkih mesta. Svi, baš svi, glasali su za predložene kandidate. Novi predsednik Skupštine opštine je Velibor Stojković iz Srpske radikalne stranke, privatni preduzetnik i vlasnik jedne radio stanice, a potpredsedničku dužnost će obavljati Živan Šušulić, perjanica Socijalističke partije, inače profesor matematike u Vlasotinačkoj gimnaziji.
Za odbornička mesta bilo je prijavljeno jedanaest lista. DS je osvojila najviše, 12 mandata, SRS – devet, Nova Srbija sedam, SPS šest, G17 plus pet, DSS tri i Grupa građana „Zajedno – advokat Pešić – dr Rakić“ tri odbornička mesta. Tokom izbora, što je takođe zanimljiv podatak, nije bilo nikakvih nepravilnosti, ni prigovora stranke, koalicija stranaka ili grupe građana – konstatovao je Blagojević.

Opštinsko veće

Skupština opštine Vlasotince izabrala je Opštinsko veće u sastavu Ivica Banković, Vladimir Mihajlović, Mileta Janićijević, Vidica Nikolić (svi iz Srpske radikalne stranke) Miodrag Stojanović (Nova Srbija), Sokol Stanojević (SPS), Đorđe Jovanović, Miodrag Jeftić (DSS) i Ivan Stanković (GG Zajedno).

Gubitnici na ovim izborima, odbornici DS i G17 plus, bili su najviše razočarani. Dr Slavoljub Mitov, predsednik Opštinskog odbora DS, saopštio je da će biti konstruktivna opozicija.
– Jasno je kome su u Vlasotincu birači bili naklonjeni, ali su, nažalost, neki bili protiv narodne volje. Najviše sam razočaran Grupom građana „Zajedno“, jer su članovi te grupe bili među osnivačima DS u Vlasotincu, a sada su nam jednostavno okrenuli leđa. Upozoravam odbornike da će ova vlast trajati vrlo kratko i da će republičku vlast formirati DS – kaže dr Mitov.
Boško Stančić, diplomirani inženjer, novi predsednik opštine, ocenjuje da će, uz punu saradnju koalicionih partnera, predizborni ciljevi biti u potpunosti ostvareni. Pored uvek aktuelne borbe protiv korupcije i kriminala, prioritet će biti reforma opštinske uprave, legalizacija bespravno sagrađenih objekata i rešavanje problema socijalno ugroženih porodica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari