Rektorka za Danas: Pažljivo ćemo razmotriti presudu o doktoratu Siniše Malog 1Foto: BETAPHOTO/ MILAN OBRADOVIĆ

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović potvrdila je Danasova saznanja da je na Univerzitet danas stigla odluka Upravnog suda kojom se usvaja tužba ministra finansija Siniše Malog protiv Odbora za profesionalnu etiku UB i vraća na ponovno odlučivanje.

– Pažljivo ćemo razmotriti presudu i odgovoriti u skladu sa važećim propisima – kaže rektorka Popović za Danas.

Na sajtu Univerziteta u Beogradu objavljeno je njeno saopštenje u kome rektorka ističe da je o toj presudi obavešten Prošireni rektorski kolegijum Univerziteta u Beogradu, koji okuplja dekane fakulteta, direktora instituta i predsednike veća grupacija Univerziteta, na današnjoj sednici održanoj radi pripreme redovne sednice Senata.

„Univerzitet u Beogradu potvrđuje da mu je dostavljena presuda Upravnog suda i da će sve naredne korake, kao i do sada, preduzimati u skladu sa zakonom i poštujući propise Republike Srbije i pravne akte koje su usvojili njegovi organi“, piše u saopštenju.

Upravni sud je poništio odluku Senata Univerziteta u Beogradu kojom je ministru finansija Siniši Malom poništena diploma doktora nauka, nakon što je Odbor za profesionalnu etiku UB zaključio da je njegova doktorska disertacija plagijat, saznaje nezvanično Danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari