U konzulatu Srbije u Vukovaru kasno sinoć predstavljena je antologija srpskog antiratnog aforizma i karikature „Srpsko tajno oružje“. Generalni konzul Bojana Ristić izjavila je da promocija tako vredne antologije u gradu kao što je Vukovar predstavlja korak ka zbližavanju dva naroda – srpskog i hrvatskog.

U konzulatu Srbije u Vukovaru kasno sinoć predstavljena je antologija srpskog antiratnog aforizma i karikature „Srpsko tajno oružje“. Generalni konzul Bojana Ristić izjavila je da promocija tako vredne antologije u gradu kao što je Vukovar predstavlja korak ka zbližavanju dva naroda – srpskog i hrvatskog. „Srpsko tajno oružje“ je dvojezična zbirka aforizama, na srpskom i engleskom. Aforizme koji su ušli u knjigu napisalo je 17 autora.
Zbirka je obogaćena karikaturama naših eminentnih karikaturista. Karikaturista Nikola Otaš, koji je zajedno sa aforističarem Slobodanom Simićem priredio antologiju, rekao je da su izabrane karikature „odraz besmisla ratnih sukoba kroz koje smo svi mi direktno ili indirektno prošli, i u potpunosti dopunjuju briljantne misli srpskih aforističara“. Na promciji su osim Simića aforizme govorili i Aleksandar Čotrić i Aleksandar Baljak.
Poseta i skup u Vukovaru su bili prilika da reditelj Boris Mitić snimi i dokumentarni film o srpskim aforističarima. Promociji su prisustovali i vladika Lukijan, zamenik župana Vukovarsko-sremske županije Jovan Ajduković, zamenik gradonačelnika Vukovara Vladan Emedi, pomoćnik srpskog ministra za dijasporu Miodrag Jakšić i brojni građani. U Vukovaru živi oko 40 hiljada Srba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari