zukorlic sahranafoto Irfan Licina

SDA Sandžaka nije uputtila svoju delegaciju na sahranu Muameru Zukorliću, niti je ovlastila bilo koga da se u ime partije pojavi tamo, saopšteno je iz te partije.

Stranka Sulejmana Ugljanina u saopštenju je navela da je „opoziciona parlamentarna stranka koja predstavlja i štiti interese građana Sandžaka i bošnjačkog naroda u Srbiji“, a „s obzirom da je SPP čaln vladajuće Vučićeve velikosrpske koalicije, koja negira genocid nad Bošnjacima i veliča ratne zločince, SDA Sandćaka ne podržava ponašanje, aktivnosti i postupke rukovodstva SPP“.

Ova partija se „distancira od primene ruskog „čečenskog modela“, od štetnog delovanja te versko-političke opcije i od posledica po građane Sandžaka“.

Ugljaninova partija napominje da je njihov stav da je „klanjanje dženaze namaza je lična odluka svakog pojedinca“. Stav je u piusanoj formi upućen organima stranačkih ogranaka i novim članovima te partije.

Narodni poslanik SDA Sandžaka Enis Imamović, na svom Facebok nalogu, oprostio se od lidera Stranke pravde i pomirenja (SPP), potpredsednika Skupštine Srbije i bivšeg sandžačkog i glavnog muftije Islamske zajednice (IZ) u Srbiji Muamera Zukorlića. Mediji bliski SPP, objavili su Imamovićecvu fotografiju na saučešću kod Zukorlićeve iporodice i saradnika.

Zukorlić i Ugljanin, kao bliski saradnici, osnovali su SDA Sandžaka, a 1993.godine i Mešihat IZ Sandžaka, kada je Zukorlić sa 23 godine postao najmlađi muftija.Njihovo razmimolaženje rezultiralo je velikim verskim i političkim podelama u bošnjačkoj zajednici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari