Slobodan Georgiev: Menadžment Prve se dodvorava Vučiću 1Foto: Medija centar

Prvi put u novijoj srpskoj istoriji desilo se to da unapred dogovoreno televizijsko gostovanje, najavljenom gostu bude otkazano – putem Tvitera.

Naime, urednik Birna Slobodan Georgiev trebalo je juče da prelistava štampu sa Nebojšom Čovićem kod Jovane Joksimović u Jutarnjem programu na TV Prva, ali mu je veče pre toga menadžment televizije preko Tvitera, poručio: „Kako smo vas uvek do sada smatrali dragim gostom, a nikad vas doživljavali kao osobu koju je sramota nečega što mi radimo, doneli smo odluku da vam otkažemo gostovanje. Možete ovu našu odluku smatrati i sramotnom i neprofesionalnom, na vama je. Mi je smatramo konačnom“.

http://

Čelnike TV Prve naljutio je tvit Georieva, u kojem je najavio gostovanje, naglasivši da ide na Prvu zato što veruje da je potrebno da se razgovara i da se iskoristi svaki prostor „što ne znači da ne mislim da su njihove vesti sramota za profesiju“. To je izazvalo revolt menadžmenta i otkazivanje gostovanja.

http://

– Njihovo tumačenje je da sam ih uvredio. Oni se pravdaju time da sam preterao, ja mislim da nisam. Rekao sam im da je to ocena dela njihovog programa. I zaista tako mislim, da njihove vesti nisu vesti, već piar aktuelne vlasti, i da je to sramota za profesiju. I svi to znamo. I oni znaju – kaže za Danas Georgiev. Prema njegovim rečima, problem je nastao zato što je neko to javno rekao, pa zbog toga nije pogodan da gostuje u Jutarnjem programu.

– NJihovo je pravo da mi otkažu gostovanju. Možda je i dobro što se to desilo, jer su neke stvari isterane na čistac. Prvo, njihov program ne uređuju urednici, već menadžment. Novinari i urednici se ništa ne pitaju. Gde je tu uređivačka politika? Oni krše sve medijske zakone, po kojima su urednici i menadžment odvojeni, i gde se jasno kaže ko kreira uređivačku politiku – ističe Georgiev.

Na njegovom postu gde je najavio gostovanje, svi komentari su se isključivo odnosili na Nebojšu Čovića, ni jedan na TV Prvu, niti njegov stav o vestima ove televizije. Georgiev ne zamera ništa Jovani Joksimović, jer je njoj, kako kaže, interpretirano ono što je pisano na Tviteru.

– Jovana nije na društvenim mrežama, a menadžment joj je preneo moj tvit i komentare u kojima ja odgovaram na tvitove o Čoviću, a ne Prvoj. A tu su me prozivali da sam glavna uzdanica Prve, da hvalim Vučića i slično – kaže Georgiev. On dodaje da je preko svojih izvora saznao da niko „sa strane“ nije zvao menadžment Prve da im kaže da on ne može da gostuje, već je to bila njihova samostalna odluka „koja očito govori o stepenu autocencure“.

– Očigledno je problematično zvati nekog kao što sam ja u program. To je stav menadžmenta koji želi da se dodvori Vučiću. A, eto, ne mogu da budu optuženi za autocenzuru jer imaju opravdanje, da sam ih tobože uvredio u tvitu – zaključuje Georgiev, dodajući da je Prva izgubila i ono malo reputacije što joj je ostalo.

Prva: Sve smo rekli u Jutarnjem programu

– Sve što smo imali da kažemo, rekli smo u Jutarnjem programu, poručili su nam iz TV Prve, na pitanje zašto su Slobodanu Georgievu otkazali gostovanje putem Tvitera. Jovana Joksimović je juče ujutru pročitala objavu Prve sa Tvitera, komentarišući sa Nebojšom Čovićem: „To je kao kad nekog zovete na večeru, a on vam kaže da vam žena nije dobra“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari