SSP Užice: Gradska vlast nesposobna da reši problem čestih pucanja vodovodnih cevi u Beogradskoj ulici 1Beogradska ulica u Užicu/Foto: JKP Vodovod Užice

Užički odbor Stranke slobode i pravde je saopštio da „nesposobna gradska vlast nije u stanju da reši problem pucanja vodovodnih cevi u Beogradskoj ulici“ u tom gradu.

„Više od 15 puta, samo u jednoj godini, više od 1.500 građana Užica ostajalo bez vode, jer nesposobna gradska vlast nije u stanju da reši problem pucanja cevi u Beogradskoj ulici“, saopštio je odbr SSP-a.

Navodi se da je „javna tajna da nadležna lokalna preduzeća, pod gradskom upravom, godinama za radove, kao podizvođače, angažuju privatne firme pojedinaca bliskih SNS-u.“

„Te firme“, kako se dodaje“, „nemaju stučni kadar, adekvatan nadzor, dovoljan broj radnika i potrebnu mehanizaciju. Zato nigde nema zakonom obavezujućih građevinskih tabli, a radovi kasne godinama. Rezultate njihovog rada srećemo na svakom koraku, a plaćaju ih građani iz svog džepa“.

„Užičani sa razlogom strahuju kako će oni koji ne mogi i ne znaju ni cev da zamene, da krenu u najavljene kapitalne projekte kao što su obilaznica oko grada ili tunel kroz Kadinjaču. Zbog toga se u Užicu sve češće čuje šala da bi gradska vlast mogla da pozove u pomoć Tamaru i „Radnu akciju“, jer sami, očigleno, nisu u stanju ništa da urade“, poručuju iz užičkog odbora SSP-a.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari