Šta je policija pronašla kod uhapšenih migranata nakon vatrenog obračuna u Horgošu (FOTO) 1Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Četvorica državljana Avganistana i dvojica državljana Turske uhapšena su juče u opsežnoj akciji MUP-a u Kikindi, koja je sprovedena nakon vatrenog obračuna dve grupe migranata u Horgošu, u kom su poginula tri iregularna migranta, a jedan povređen.

Prema navodima MUP-a, u napuštenom objektu u kom se dogodila pucnjava i u kom su osumnjičeni zatečeni, policija je pronašla automatsku pušku sa više desetina komada pripadajuće municije. Takođe, pretragom terena pronašli još jednu automatsku pušku, kao i još 79 iregularnih migranata koji su prevezeni u prihvatne centre.

Šta je policija pronašla kod uhapšenih migranata nakon vatrenog obračuna u Horgošu (FOTO) 2
Foto: MUP

Kako je Danas već pisao, do pucnjave je došlo kod napuštenog objekta nekadašnjeg preduzeća A.D. „Bačka“.

Ovaj potez je, nezvanično, pod kontrolom avganistanske krijumčarske bande, a ranije marokanske. Avganistanska grupa krijumčara u sukobu je sa drugim krijumčarskim grupama.

Građani Subotice i Horgoša su tokom noći počeli objavljivali audio i video snimke na kojima se čuje intenzivna paljba iz vatrenog oružja u različitim intervalima, a sve je to trajalo, kako tvrde, nekoliko časova. Čule su se sirene i bio je primetan velik broj policijskih vozila kako se kreću prema mestu pucnjave.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je sinoć trenutnu situaciju na severu Srbije, a povodom pucnjave među izbeglicama na Horgošu tokom koje su ubijene tri osobe, rekavši da postoji mogućnost „da uvede vojsku i da se to raščisti dok kažete ‘keks'“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari