Prema prvim procenama štete, posle ovonedeljnih poplava u pirotskoj, babušničkoj i belopalanačkoj opštini, ona će iznositi oko milijardu dinara, ali se konačan iznos još utvrđuje. Predsednik privremenog organa opštine Babušnica Ranko Janković je preneo da neke nezvanične procene govore da će štete od poplava u toj opštini biti od 600 do 800 miliona dinara i potvrdio da fabrika Tigar i Hemijska industrija Lužnica ne rade.

Prema prvim procenama štete, posle ovonedeljnih poplava u pirotskoj, babušničkoj i belopalanačkoj opštini, ona će iznositi oko milijardu dinara, ali se konačan iznos još utvrđuje. Predsednik privremenog organa opštine Babušnica Ranko Janković je preneo da neke nezvanične procene govore da će štete od poplava u toj opštini biti od 600 do 800 miliona dinara i potvrdio da fabrika Tigar i Hemijska industrija Lužnica ne rade. Zamenik predsednika opštine Pirot i član Kriznog štaba te opštine Tomica Aleksić rekao je da će izveštaj o štetama biti gotov u ponedeljak, a da je prema nezvaničnim podacima ona procenjena na oko 300 miliona dinara. „Pod vodom je bilo 1500 kuća u gradu i selima i oko 300 pomoćnih objekata“, rekao je Aleksić. Predsednik opštine Bela Palanka Aca Spasić kaže da će izveštaj o količini štete biti gotov u ponedeljak i poslat Vladi Srbije. „Naše nezvanične procene govore da će štete biti preko 100 miliona dinara“, rekao je Spasić.
Vlada Srbije je odobrila pomoć za poplavljena područja u Srbiji u dva navrata, najpre u iznosu od 48 miliona dinara, a zatim i još 15 miliona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari