Hag neće da komentariše Dikovića 1Foto: MOD

Tužilaštvo nema nikakav komentar na ovu izjavu, odgovor je koji je list Danas dobio iz Haga povodom izjave nekadašnjeg načelnika Generalštaba Vojske Srbije, Ljubiše Dikovića da su iz Haškog tribunala od njega tražili da optuži generale Nebojšu Pavkovića i Vladimira Lazarevića, ali da on tako nešto nije hteo da učini.

„Kada su generali Pavković i Lazarević dobrovoljno otišli u Hag pozvan sam u kancelariju haškog tužilaštva u Beogradu i predloženo mi je da ih optužim da su zločinci. Odmah sam im rekao: Tako nešto iz mojih usta nećete čuti. Nisu naređivali zlodela, već kako da se branimo. Da jesu, rekao bih, a kada nisu, prvi vam kažem – neću“, ispričao je Diković za Novosti.

On je dodao i da da su ga uveravali kako znaju da je „divan“ komandant, da je pomagao Albancima, ali da odluku nije promenio. Navodi i da je dobio poziv da se zbog navodnih ratnih zločina javi u Bajinu Baštu i da ga je tamo čekala Nataša Kandić sa svojim timom. „Ovoga puta hteli su da okrivim Momčila Perišića“, izjavio je general Diković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari