Opšte udruženje preduzetnika iz Sombora organizuje u osam zanatskih i umetničkih radionica obuku za 27 nezaposlenih lica. Oni će se obučavati za stare zanate – izradu belog veza i rukavica, stolnjaka od damasta, kovačke poslove, restauraciju stilskog nameštaja, fijakera, ručno oblikovanje kovanog gvožđa, saračke i berberske poslove.

Opšte udruženje preduzetnika iz Sombora organizuje u osam zanatskih i umetničkih radionica obuku za 27 nezaposlenih lica. Oni će se obučavati za stare zanate – izradu belog veza i rukavica, stolnjaka od damasta, kovačke poslove, restauraciju stilskog nameštaja, fijakera, ručno oblikovanje kovanog gvožđa, saračke i berberske poslove. Besplatna obuka počeće u septembru, trajaće tri do šest meseci, praktični deo biće organizovan kod zanatlija, a opšti u Udruženju preduzetnika.
Apatin – U Apatinu će ponovo početi s radom korpara, ovog puta kao pogon MK PLET iz Beograda. Za zanimanje pletača korpi od pruća trenutno se obučava 30 radnika. Da bi pospešila zapošljavanje opština Apatin je privremeno, bez naknade, beogradskoj firmi ustupila prostor u bivšem ATD, a učestvuje i u finansiranju troškova obuke budućih pletača korpi.
Apatin – Iz stalne budžetske rezerve opštine Apatin izdvojeno je 2,5 miliona dinara za pomoć građanima čije su kuće oštećene od elementarnih nepogoda. Dva miliona dinara biće izdvojeno za nabavku građevinskog materijala koji će biti podeljen građanima u Apatinu, Kupusini i u romskom naselju u Apatinu. Preostalih 500.000 dinara biće dodeljeno žiteljima romskog naselja u selu Sonta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari