U Linglongu negiraju štrajk radnika i tvrde da je sve u redu 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ/DS)

Bez obzira na neke informacije koje su se pojavile u javnosti, a nisu bile proverene, činjenica je da na gradilištu kompanije nije bilo štrajka, saopštavaju za Danas iz Linglonga povodom informacija da su tamošnji radnici juče bili u štrajku.

Kako navode u Linglong Internacional Europe, pomenuti radnici su angažovani od strane izvođača radova, CEEC TEPC (CHINA ENERGY ENGINEERING GROUP TIANJIN ELECTRIC POWER CONSTRUCTION CO., LTD, BRANCH, BELGRADE) i zahvaljujući dogovorima postignut je sporazum.

– Mi držimo do transparentnosti našeg projekta i podržavamo pravovremeno i istinito izveštavanje javnosti – navode u Linglongu.

Sa druge strane, a kako je Danas već pisao, kineski i vijetnamski radnici angažovani na gradilištu fabrike Linglong u Zrenjaninu od juče ujutru nisu bili na svojim radnim mestima.

To je juče Danasu potvrdio radnik Linglonga koji nije želeo da mu se pominje ime, a čiji je identitet poznat redakciji.

– Kineski radnici od jutros ne rade, a koliko sam mogao da primetim vijetnamskih radnika nema već neko vreme. Navodno, kineski radnici ne žele da rade jer im nisu isplaćene zarade nekoliko meseci. U toku jutra, proširila se vest da im je danas pušten neki manji deo zarade, ali oni se na posao nisu vratili. Ostali radnici su na poslu, ali od gradilišta koje vri, danas radi nas stotinak – rekao je on za Danas.

Prema rečima radnika, danas nema ni podizvođača na gradilištu. Na gradilištu se priča, da navodno kompanija i njima duguje novac.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari