U ponedeljak o doktoratu Malog 1Siniša Mali Foto: FoNet/ Ognjen Stevanović (Arhiva)

Nekadašnji pomoćnik ministra prosvete Milovan Šuvakov objavio je večeras na svom Tviter nalogu da je za ponedeljak, 15. jula, zakazana sednica Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu koji će razmatrati navode da ministar finansija Siniša Mali plagirao doktorat.

Kolege koje tamo sede imaju priliku da osvetlaju obraz našeg univerziteta, napisao je Šuvakov i objavio imena članova Odbora za profesionalnu etiku. On je naveo i da postoji rok od 60 dana za odluku, a opcije su – da se potvrdi odluka komisije, da se preinači ili vrati na ponovno odlučivanje.

Članovi Odbora za profesionalnu etiku su Vuk Radović sa Pravnog fakulteta, a njegov zamenik je Slađana Đurić sa Fakulteta bezbednosti. Članica Odbora je i Dragana Milić sa Hemijskog fakulteta, a njen zamenik Slaviša Stanković sa Biološkog fakulteta. Članica je i Milanka Điporović-Momčilović sa Šumarskog fakulteta, a njen zamenik Predrag Puđa sa Poljoprivrednog fakulteta. U Odboru je i Ivanka Marković sa Medicinskog fakulteta, dok je kao zamenica navedena Vesna Spasojević-Kalimanovska sa Farmaceutskog fakulteta.

Mirjana Čomor sa Instituta za nuklearne nauke Vinča je član Odbora, a njen zamenik je Slobodan Prvanović sa Instututa za fiziku U odboru je i Vesna Simić sa Mašinskog fakulteta, odnosno njen zamenik je Vasilije Vojvodić sa Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta. Član Odbora je i student Danilo Potparić sa Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta, dok je zamenik člana student Tehnološko-metalurškog fakulteta Ilija Todorović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari