Umesto smenjenog zeta, svastika direktorka 1Foto: Pixabay

Posle dvodnevnog prekida nastave, učenici novopazarske OŠ „Vuk Karadžić“ danas će nastaviti nastavu.

Prekid je organizovan u znak protesta, zato što je ministar prosvete Mladen Šarčević doneo odluku da smeni dosadašnjeg direktora Zenuna Mučića. Odluka je doneta po preporuci Agencije za borbu protiv korupcije, jer je prekršio zakon i bio u sukobu interesa prilikom zasnivanja radnog odnosa u toj školi njegove sestre Ajkune Muslić i ćerke Alme Mučić.

Ministar Šarčević je prvo za v.d. direktora imenovao Mirjanu Radosavljević, a onda je promenio odluku i za v.d. direktora imenovao Rafetu Emrović, nastavnicu fizike u OŠ „Vuk Karadžić“ i svastiku smenjenog direktora Mučića.

U školskom dvorištu, u sredu su protestovali zaposleni u školi, učenici i njihovi roditelji, a podršku su dobili od Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola u ovom gradu, školskog sindikata i Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV). Lider BNV Sulejman Ugljanin je poručio da Beograd pokušava da uništi bošnjačku budućnost, jer je OŠ „Vuk Karadžić“ „najbošnjačkija škola u Sandžaku“, koja je proglašena i ustanovom od posebnog značaja za obrazovanje Bošnjaka u Srbiji. Ova škola se i našla među onih osam, kojima je BNV namenilo promenu imena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari