Užički SSP traži od naprednjaka da obelodane svoje veze sa kriminalcima 1Foto: N. Kovačević/Danas

Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) javno je uputio četiri pitanja užičkim naprednjacima o vezama SNS sa kriminalcima, nakon što su užički naprednjaci reagovali na saopštenje predstavnika odbora SSP o nedavnom vatrenom obračunu kriminalaca u centru grada.

Katarina Mićunović, predsednica IO GrO SSP Užice, ranije je, između ostalog, ocenila da je pucnjava u centru grada, usred dana, naočigled prolaznika, u blizini osnovne škole, „još jedan dokaz da u Užicu više niko nije bezbedan“ i da je „odavno jasno da je posle jedanaest godina, jedini unosan posao u našem gradu kriminal koji je srastao sa režimom“.

Ona je tražila da se „hitno preduzmu mere protiv nasilja, koje predlažu građani i opozicija“.

Naprednjaci su na to uzvratili tvrdnjama da su „nadležni organi spremni i sposobni da se obračunaju sa kriminalom“ i da su to dokazali hapšenjima učesnika tog događaja“, te da je „stopa kriminaliteta danas značajno niža, nego u periodu od pre deset godina“.

Potom su optužili opoziciju da pucnjavu u gradu „koristi za prikuplanje političkih poena“, uz ocenu da su se „oni za vreme čije vladavine je u Srbiji svaki dan bio crna hronika, sada odvažili da drže predavanja o bezbednosti građana“.

Uz navode da je „odgovaranje na saopštenja SSP, užičkim naprednajcima jedina preokupacija“, odbor SSP, u najnovijem saopštenju, poručuje im da su „dužni da građanima odgovore na četiri pitanja“.

„Ko je nakon deset godina vlasti SNS odgovoran za to što je Srbija treća u Evropi po Globalnom indeksu organizovanog kriminala?“

„Ko je odgovoran za to što smo prva zemlja u Evropi po broju masovnih ubistava, prema podacima Evropskog centra za mir i razvoj Univerziteta za mir UN-a za 2023. godinu?“

„Šta je i ko je doveo do rasta broja krivičnih dela na teritoriji Policijske uprave Užice za tri odsto, u odnosu na 2022. godine?“

„Da li su neki od pucača poznati naprednjacima koji su ih, kako se po Užicu šapuće, koristili za razbijanja blokada poljoprivrednika i protesta građana?“

„Odgovore ste dužni građanima koji znaju da Stranka slobode i pravde nikada nije bila na vlasti i da naši funkcioneri nisu ni Radoičić, koga traži ceo svet zbog veza sa kriminalom, ni Gašić koga su pošteni policajci Mitić i Milenković pokušavali da procesuiraju zbog povezanosti sa mafijom“, navodi odbor SSP.

„Znaju Užičani da“, dodaje se u saopštenju SSP, „vaša stranka nema veze ni sa Koluvijom, koji je vlasnik farme na kojoj je uzgajana droga, a deo je SNS, ni sa Vulinom, koji je na crnim listama jer pomaže organizovani kriminal, a na čelu je BIA“.

„Da ne spominjemo Stefanovića, Kokezu, Hrkalovićku i druge, za koje ste sami govorili da su kriminalci“.

„Svakom dobronamernom čoveku je jasno da vaš režim neće i ne može da se obračuna ni sa nasiljem, ni sa korupcijom, ni sa kriminalom“, poručuje naprednjacima odbor SSP.

Kriminalci neće biti zaštićeni

SSP poručuje da „garantuje da će, nakon smene nesposobne, bahate i korumpirane vlasti, naše ulice, trgovi, škole i stadioni biti bezbedni za sve“, te da će „svi biti jednaki pred zakonom, a da kriminalci neće više biti zaštićeni, već će, u skladu sa zakonom, biti progonjeni“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari