Užički Zavetnici tvrde da je vlast u tom gradu nesposobna da na vreme završi projekte 1Foto: A. Milošević

Užički odbor Srpske stranke Zavetnici izrazio je nezadovoljstvo, navodeći da gradska vlast nije sposobna da završi nijedan projekat u predviđenom roku, navodeći kao poslednji primer Ratarsku ulicu, koja već duže vreme stoji raskopana.

“Tokom obilaska u septembru, gradonečelnnica je, po izjavi građana, navela 1. novembar kao rok za završetak radova. Među građanima u ovom delu grada vlada opravdan strah, da će dočekati prvi sneg sa raskopanom ulicom”, navode iz Zavetnika.

Građani iz Ratarske su se organizovali i masovno potpisuju peticiju u kojoj zahtevaju završetak svih radova i asfaltiranje ulice do kraja novembra. Srpska stranka Zavetnici ih podržava u ovom zahtevu.

“Užička vlast je nažalost poznata po nepoštovanju rokova za završetak započetih radova. Na mnogim gradilištima nisu jasno istaknute zakonom propisane table sa informacijama u vezi izvođača, vrednosti radova i rokova za završetak radova”, navodi Aleksandar Milić, predsednik užičkih Zavetnika, ocenjujući da je razlog za to više nego jasan.

Kako navodi, nijedan projekat se ne završava na vreme, a cena radova se gotovo uvek povećava u odnosu na planirano.

“Svima su poznati probijeni rokovi na rekonstrukciji bazenčića od 320.000 evra na gradskoj plaži, koji je pukao i pre puštanja u rad, a vidimo da će i rekonstrukcija gradske pijace trajati mnogo duže nego što je planirano”, napominje Milić.
On podseća i na obećano otvaranje aerodroma Ponikve, još u aprilu 2016. godine od strane Aleksandra Vučića, kada je navedeno da će za nekoliko meseci avioni za komercijalni saobraćaj početi da lete.

“Obilaznica oko Užica, tunel ispod Kadinjače, kolektor za prečišćavanje otpadnih voda u Turici, pasarela u Sevojnu, nijedan od ovih projekata nije završen, a deo nije ni započet”, konstatuju iz užičkog odbora Srpske stranke Zavetnici.

Oni postavljaju pitanje, zbog čega u Užicu svaki započeti projekat, bilo da je manji ili veći, mora da kasni, da se probijaju rokovi, a data obećanja da se prolongiraju iz godine u godinu, od izbora do izbora.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari