Više mesta za đake i studente: Obećanje Ministarstva prosvete 1Foto: Shutterstock/Joyseulay

Ulaganje u ustanove učeničkog i studentskog standarda jedan je od prioriteta Ministarstva prosvete, rečeno je danas na predstavljanju investicionih projekata Ministarstva, škola sa domovima učenika i studentskih centar na Sajmu obrazovanja, pratećoj manifestaciji Sajama knjiga.

Na štandu Ministarstva predstavljen je program „Obrazovanje za socijalnu inkluziju“, kroz koji je do sada izgrađeno, rekonstruisano, dograđeno i opremljeno ukupno 13 domova za smeštaj učenika i studenata, čime je obezbeđeno 2.620 novih mesta.

U sedam učeničkih domova u Svilajncu, Trsteniku, Kragujevacu, Čačku, Šapcu, Leskovcu i Beogradu smeštajni kapacitet povećan je 1.523 mesta, dok će u šest studentskih domova u Kragujevcu, Subotici, Čačku, Užicu, Paliću i Beogradu za studente biti 1.097 mesta više.

Na štandu Ministartva predstavljena je i velika investicija uređenja i povećanja smeštajnih kapaciteata u kompleksu Studentski grad u Novom Beogradu, pa će taj kompleks posle uređenja imati dodatnih 1.000 mesta za smeštaj studenata.

Na štandu Ministarstva danas je snimana i specijalna epizoda NTC kviza u kojoj su učestvovali učenici četiri osnovne škole – OŠ „Veljko Dugošević“ iz Rume, OŠ „Ivan Gundulić“ i OŠ „Rade Končar“ iz Beograda, kao i učenici iz OŠ „Isidora Sekulić“ iz Šajkaša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari