Visoki savet sudstva predložio promene na čelu Višeg i Osnovnog suda u Nišu 1

Visoki savet sudstva usvojio je na poslednjoj sednici predloge za predsednike većeg broja sudova u Srbiji, a između ostalih su predloženi i kandidati za Viši, Osnovni i Privredni sud u Nišu.

Za predsednika Višeg suda u Nišu predložena je sudija Apelacionog suda u Nišu Dragana Živadinović, a za predsednika Osnovnog suda predložen je sudija niškog Višeg suda Saša Dujaković, navedeno je u saopštenju Visokog saveta sudstva.

U saopštenju se takođe navodi da Visoki savet sudstva za predsednika Privrednog suda u Nišu predlaže aktuelnog predsednika Privrednog suda Božidara Stankovića.

Sve predložene sudije su sa dugododišnjim iskustvom, poznati i široj javnosti u Nišu.

Sudija Dragana Živadinović bila je na čelu sudskog veća koje je pre par meseci oslobodilo optužbi Milana Radoičića i Zvonka Veselinovića, bliske Srpskoj naprednoj stranci, za nelegalno iskopavanje šljunka kod Pirota.

Sudija Saša Dujaković bio je član sudskog veća koje je oslobodilo optužbi za pretnju dvojicu funkcionera niške „Gradske toplane“, uz obrazloženje da izjava „treba zapaliti novinare“ nije pretnja već sloboda govora.

Aktuelni predsednik Privrednog suda Božidar Stanković niškoj javnosti je poznat po tome što je u redovnoj kontroli Saobraćajne policije otkriveno da je vozio vozilo sa tablicama koje ne pripadaju tom vozilu.

Predlozi Visokog saveta sudstva za predsednike sudija postaju važeći nakon usvajanja na sednici Narodne skupštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari