Za sanaciju šteta od poplava izdvojeno 50 miliona dinara iz užičkog budžeta 1Foto: Grad Užice

Više od 50 miliona dinara je izdvojeno iz užičkog budžeta za delimičnu ili potpunu sanaciju puteva, mostova, obaloutvrda i propusta koji su oštećeni tokom obilnih kiša i izlivanja vodotokova na području grada u maju i junu ove godine.

Kako je pocenjena šteta mnogo veća od tog iznosa, Grad očekuje podršku države.

„Očekuje se da će i Vlada Srbije pružiti podršku u sanaciji štete na infrastrukturi, koja je procenjena na više od 150 miliona dinara, a podršku očekuju i poljoprivrednici jer šteta na usevima je procenjena na oko 200 miliona dinara“, objavljeno je na sajtu Grada.

Miloš Milivojević, direktor JP Užice razvoj, kazao je da je hitno sanirana većina saobraćajnica, kako bi meštani, pre svega sela Lužničke doline, mogli da funkcionišu.

Uporedo sa tim radovima, dodao je, rešavaju se i problemi u ostalim delovima grada.

Voda je pokrenula klizišta u Drežniku, Volujcu, Biosci, kao i u Ulici Alekse Šantića u Krčagovu na trasi magistralnog gasovoda.

„U dogovoru sa inženjerima „Srbijagasa“ uklonili smo opterećenje sa samog gasovoda i u toku je geodetsko snimanje i geomehaničko ispitivanje kako bi se taj problem u potpunosti rešio”, objasnio je Milivojević.

On je naveo da se čiste i osposobljavaju propusti u centru grada, posle ogromne količine kiše početkom ovog meseca, kada se izlio Volujački potok i kada je voda prodrla u veliki broj poslovnih i stambenih objekata.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari