Zorana Mihajlović: Povređeni rudari u stabilnom stanju i van životne opasnosti 1Foto: Beta/Ministarstvo rudarstva i energetike/Zoran Petrović

Posle obilaska povređenih rudara, koji su smešteni u bolnici u Aleksincu, Zorana MIhajlović, potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike,izjavila je da je svih 17 povređenih rudara u stabilnom stanju.

„Obišli smo povređene rudare, ovde u Aleksincu je njih 17 i svi su vrlo mladi. Jedan od povređenih rudara ima 21 godinu, a radi već dve godine. Zadovoljni smo i srećni što su svi u stabilnom stanju i van životne opasnosti, što je najvažnije. Rekli su nam da žele da izađu što pre i da se vrate uobičajenom životu. Obećala sam da ću doći kad izađu iz bolnice da razgovaramo o svemu“, izjavila je potpredsednica Vlade.

Direktor Opšte bolnice Aleksinac Goran Vidić rekao je da je u toj bolnici pregledan 21 povređen rudar.

„Dvojica su upućena na dalja ispitivanja u niški klinički centar, a dvojica su puštena na kućno lečenje. Trenutno je u našoj bolnici 17 povređenih rudara, svi su van životne opasnosti i u stabilnom stanju“, rekao je Vidić.

U nesreći u rudniku „Soko“ kod Sokobanje poginulo je osam rudara, a 18 je povređeno.

“Svi rudari u rudniku ‘Soko’ nastradali su od posledica gušenja, usled povećane koncentracije metana. Nijedan od njih nema fizičkih povreda“, rekao je za Danas direktor Aleksinačkih rudnika Nemanja Denić. Najmlađi nastradali rudar imao je 31 godinu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari