er srbijaFoto: FoNet/Er Srbija

Avion Er Srbije, koji je za London poleteo jutros u 10.30 časova sa beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“, još uvek nije stigao na odredište, već je, kako su to našoj redakciji javili roditelji dece iz Užica koja su putnici u tom avionu, prinudno sleteo na aerodrom u Pragu. Tek oko 19 sati, nakon što su i mediji pokušali da saznaju više informacija, kompanija se oglasila saopštenjem.

Među putnicima je četvoro dece iz Užica koja su krenula u London na letnji kamp.

„Moj sin je, sa još troje dece iz Užica, krenuo avionom Er Srbije u 10,30 časova.  To je let JU 0380.  Oko 12 časova, saznali smo da je jednoj putnici pozilo i da je, navodno preminula, pa je avion prinudo sleteo na aerodrom u Pragu“, svedoči za Danas majka dečaka, koji je tim avionim krenuo u London.

Naša sagovornica dodaje da ona i roditelji ostale dece još uvek nemaju informacije o tome šta se dešava sa avionom, da li će i kada poleteti sa praškog aerodroma.

„Veoma smo uzmenireni, jer ni posle sedam sati od poletanja aviona iz Beograda nemamo nikakve zvanične informacije. Zvali smo Er Srbiju, njihov kontakt centar, molili ih da nam kažu šta se dešava, ali izgleda da ni oni ne znaju šta se dešava ili neće da nam daju tražene informacije“, besna je majka užičkog dečaka.

„Stekla sam utisak o tome da su za sve to saznali od nas, kada smo ih pozvali, a možda se varam“, dodaje naša sagovonica.

„Deca su maloletna, ne znaju šta se dešava i veoma smo zabrinuti i oni i mi roditelji. Otišla su bez pratnje, jer ih u Londonu čeka osoblje škole u kojoj se organizuje letni kamp“, objašnjava naša sagovornica i dodaje da je jedna devojčica učenica osovne, a trojica dečaka su đaci srednje škole u Užicu.

Danas je pozvao kontakt centar Er Srbije i neverovatan je odgovor koji nam je ta služba ponudila.

„Nažalost, još uvek nemamo zvanične informacije o tom letu i ne bih da vam dajem pogrešne informacije. Još uvek ništa. Putnici će morati da budu strpljivi, kao i roditelji dece koja su na letu“, rekla je za Danas ženska osoba u kontakt centru Er Srbije.

Na insistiranje da nam kaže da li je avion još uvek u Pragu i kada bi trebalo da nastavi let, odgovorila je da ona „to ne zna i da ne bi želela da nam daje neproverene informacije“.

Na sajtu Er Srbije nema informacija 

O navedenom letu Beograd-London, na zvaničnom sajtu Er Srbije nema informacija o statusu tog leta.

Avion Er Srbije koji je poleteo za London još nije stigao na odredište: Roditelji užičke dece koja su među putnicima pitaju se šta se dešava 1
Status leta na sajtu Er Srbije/Foto: Printskrin

S druge strane, poslednja informacija na tom sajtu, u odeljku „Važna obaveštenja“, objavljena je 23. jula ove godine, tako da putnici nisu u mogućnosti da se blagovremeno informišu.

Avion Er Srbije koji je poleteo za London još nije stigao na odredište: Roditelji užičke dece koja su među putnicima pitaju se šta se dešava 2
Sajt Er Srbije/Foto: Printskrin

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari