Deo Geneks kule prodat je danas iz trećeg pokušaja po ceni od 2,4 milijarde dinara.

Kupac je firma Eureka bar, firma koja se bavi pripremanjem i posluživanjem pića, čiji je vlasnik Aleksandar Kajmaković.

Prodaja je bila zakazana za danas u 12 časova u prostorijama ALSU, ali nije počela na vreme jer je licitaciju prekinuo narodni poslanik i ekološki aktivista, Aleksandar Jovanović Ćuta.

„Ko ste vi da krčmite šta vam padne na pamet“, rekao je Jovanović.

Početna cena po kojoj su ponuđeni poslovni prostori i garaže u jednoj od zgrada Geneks kule bila je 834,6 miliona dinara.

“Sve vreme je bila galama, izlicitirana je prodaja za 2,4 milijarde dinara, ali niko od nas prisutnih ne priznaje da je to prodato”, kaže za Danas predsednik Skupštine stanara Geneks kule Božidar Stavrić.

Od sedam ponuda koliko ih je bilo, kako kaže, sledeća je bila nekih 900 miliona, ali ni on, niti bilo od prisutnih nije saznao ko je kupac ni ko su
učesnici.

Cena po kojoj je danas prodata imovina viša je od dve milijarde dinara koliko je bila početna cena prilikom prvog pokušaja prodaje maja prošle godine.

Početna cena na drugoj ponudi, oglašenoj u julu, bila je 1,46 milijardi dinara, dok je u maju cena bila dve milijarde dinara.

Na prodaju je ponuđeno 28 poslovnih prostora, površine 14.943 kvadrata, dok prostori između 27. i 37. sprata imaju površinu veću od 1.450 kvadrata. Prodajnu celinu čine i garaža ukupne površine 9.023 kvadrata, kao i deset garaža površine 6.445 kvadratnih metara.

Privredni sud u Beogradu je marta 2017. proglasio bankrot u Generaleksportu, a u stečaju je od 2015.

ALSU je početkom januara objavila oglas za prodaju imovine, a u međuvremenu stiglo je nekoliko predloga državi da iskoristi pravo preče kupovine da kupi prostor i pretvori ga ili u studentski dom ili u kulturno-naučno-zabavni prostor, koji bi nazvali Tesla kula i otvorili za turiste i sve posetioce.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari