Manje nego Borani, ali Majdanpečani i dalje u proseku zarađuju više od prosečne plate u Srbiji 1Foto: Shutterstock/librakv

I najnoviji objavljeni podaci Republičkog zavoda za statistiku pokazuju da je prosečna plata u Majdanpeku i za novembar 2022. veća od republičkog proseka. Posmatrano na nivou borskog okruga, najviše se zarađuje u Boru, a najmanje u Negotinu.

Prosečna zarada (bruto) obračunata za novembar 2022. godine iznosila je 108.001 dinar, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 78.326 dinara, objavio je Republički zavod za statistiku.

Par stotina dinara više od republičkog proseka su u novembru zarađivali Majdanpečani, statistika kaže da je prosečna plata u ovoj opštini bila 78.918 dinara.

Više od Majdanpečana zarađivali su u Boru gde je prosečna novembarska plata iznosila 89.048 dinara, a manje Kladovljani i Negotinci.

Prema statističkim podacima, prosečna plata za novembar 2022. u Kladovu je iznosila 65.158 dinara, a u Negotinu 63.639 dinara.

Republički zavod za statistiku objavio je i da je rast bruto i neto zarada u periodu januar–novembar 2022. godine, u odnosu na isti period prošle godine, iznosio 13,9 odsto nominalno, odnosno 2,0 procenta realno.

U poređenju sa istim mesecom prethodne godine, prosečne bruto i neto zarade za novembar 2022. godine nominalno su veće za 13,3 procena, a realno su manje za 1,6 odsto, navodi se na sajtu zavoda za statistiku Srbije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari