Nastavlja se maratonski spor protiv sindikalnog aktiviste 1 Foto: FoNet Dragan Antonic

U Osnovnom sudu Kragujevcu za danas je zakazan nastavak maratonskog sudskog postupka koji se protiv predsednika sindikata u Zastavi oružju Dragana Ilića vodi po krivičnoj prijavi predsednika Nadzornog odbora Zastave oružja, pukovnika Ivica Marjanovića.

– U ovom besmislenom sudskom procesu kojim se, u ime pravde, sudi predsedniku sindikata održano je skoro 15 ročišta. Marjanović je još 2018. podneo krivičnu prijavu u kojoj je naveo da ga je u prostorijama direktora fabrike Ilić navodno napao, da je tom prilikom udario u štok vrata, pri čemu je povredio kičmu, zbog čega je iste večeri otišao na pregled na VMA – navodi se u jučerašnjem saopštenju Sindikata Zastave oružja.

Dodaje se da je tužilaštvo optužnicu protiv Ilića podiglo na osnovu navoda koje ni Marjanović nije naveo u svojoj krivičnoj prijavi. Naknadno, tvrde u oružarskom Sindikatu, Marjanović je tužilaštvu dao „neistinite podatke o navodnom napadu na njega, čime je lažno prijavio krivično delo“.

U oružarskom Sindikatu tvrde da se njihovom lideru sudi zbog štrajka u koji su Zastavini oružari, u zimu i proleće 2018. godine, organizovali „zbog loših uslova rada i niskih zarada.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari