Upravni sud u Beogradu poništio je rešenje Disciplinske komisije Agencije za licenciranje stečajnih upravnika o oduzimanju licence za obavljanje tog posla sad već bivšem stečajnom upravniku Beogradske konfekcije Beko Željku Pešutu. Kako saznaje Danas, Upravni sud je Agenciji dao rok od 30 dana za ponovno odlučivanje o ovom slučaju.

Pešutu je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oduzela licencu zbog ugovora koji je 2007. godine potpisao sa grčkom firmom Lambda o prodaji veoma atraktivnih nekretnina Beka u Ulici vojvode Bojovića u Beogradu. Po mišljenju Agencije, Pešut nije na adekvatan način obavestio kupca da se deo prodatih nekretnina nalazi u sporu, a drugi u posedu druge firme, a povrh toga je prihvatio ugovornu klauzulu po kojoj se iz stečajne mase Beka isplaćuje 55.800 evra dnevno za svaki dan kašnjenja sa oslobađanjem kupljenih nekretnina od svih lica i stvari.

Za novog stečajnog upravnika Beka već je imenovan Mihailo Koruga. Između Beka u stečaju i grčke firme Lambda trenutno paralelno teku dva procesa: proces medijacije sa ciljem vansudskog poravnanja i sudski proces po tužbi Lambde. Mada je održano 11 sastanaka u postupku medijacije i sledeći je zakazan za 31. avgust, Odbor poverilaca protivi se vansudskom rešenju spora. Sudsko ročište zakazano je za 17. septembar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari