Promocija srpske i privrede Zapadnog Balkana 1Foto: PKS/Boban Ristić

Privredna komora Srbije (PKS) i Međunarodna asocijacija za odnose sa javnošću – IPRA, organizovaće niz zajedničkih aktivnosti s ciljem promocije srpske privrede i privreda Zapadnog Balkana na međunarodnom nivou, izjavio je predsednik PKS Marko Čadež nakon sastanka sa članovima borda direktora IPRA, saopšteno je danas.

„Planiramo zajedničke aktivnosti u Srbiji i regionu Zapadnog Balkana kroz našu organizaciju zajedničkih komora Zapadnog Balkana (KIF ZB), a naravno, i na međunarodnom planu“, rekao je Čadež.

On je ocenio da su komunikacije najvažnija karika u poslovanju, kako u kompanijama, tako i u državnoj administraciji, jer je postalo nemoguće bilo šta uraditi bez kvalitetne interne i eksterne komunikacije.

Čadež je predstavnicima IPRE predstavio aktivnosti Komore na domaćem i međunarodnom planu i naveo da je potrebno u narednom periodu dodatno osnažiti promociju srpske privrede i teme koje su od značaja za Srbiju i region, poput Zelene agende i veštačke inteligencije.

„Transparentnost i poverenje je ono što odlikuje današnji svet. Bez toga teško da ćemo moći da funkcionišemo, a da bismo znali kako to da radimo potrebna su nam nova znanja i veštine koje moramo da naučimo i budemo spremni da ih prenosimo na našu poslovnu zajednicu i kompanije, ali i na naše političare“, rekao je Čadež.

Predsednica IPRA Nataša Pavlović Bujas rekla je da će ta asocijacija nastaviti rad na jačanju saradnje sa PKS u cilju stvaranja konkurentne i uticajne srpske privrede na globalnom nivou.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari