Protest studenata u Pančevu zbog poskupljenja autobuskih karata 1Foto: Shuttestock / Kzenon

Studenti i učenici iz Pančeva, nezadovoljni zbog poskupljenja autobuskih mesečnih i dnevnih karata na relaciji Pančevo – Beograd, sutra sa početkom u 13 sati održaće protest ispred Skupštine grada Pančeva sa zahtevom da se cena karata vrati na pređašnji nivo, saznaje Danas.

Novi cenovnik, objavljen na sajtu privatnog prevoznika Pantrasporta, predviđa da se mesečna studentska karta, koja je dosad koštala 2.400 dinara, sada naplaćuje 5.500 dinara, a studentska obična povratna karta, koja je koštala 300 dinara, da sada košta 400 dinara.

Taj prevoznik saopštio je da je od 25. oktobra došlo do povećanja cena karata zbog toga što je grad Pančevo “prekinuo regresiranje studentskih i đačkih karata na toj međumesnoj liniji”. Povećanje cene izazvalo je nezadovoljstvo pančevačke omladine koja se školuje u Beogradu te su odlučili da se u znak protesta okupe ispred Skupštine grada.

Povodom odluke Pantrasporta da poveća cene karata na liniji Pančevo – Beograd gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović izjavio je da je reč o međumesnoj liniji, što znači da u tom konkretnom slučaju gradska uprava ne može da određuje cenu karte, te da je njen iznos isključivo na prevozniku. On je dodao da Pantrasport nije jedini autobuski prevoznik na toj liniji i da su cene kod svih iste.

Prema njegovim rečima informacija da grad Pančevo ne regresira prevoz studenata sa prebivalištem u Pančevu koji putuju do Beograda, nije tačna i da se izdvajaju sredstava predviđena za tu svrhu za njih 290. Stevanović je dodao da je u ovoj godini reč o iznosu od 2.160 dinara koji svaki student dobija kvartalno. Takođe je apelovao na sve prevoznike da preispitaju visinu cene mesečnih karata i prilagode ih “teškoj situaciji u kojoj svi živimo”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari