RCC: Otvorene nominacije za izbor Žene preduzetnice sa Zapadnog Balkana za 2023. godinu 1Foto: Dragan Antonić/FoNet

Savet za regionalnu saradnju (RCC) je danas saopštio da je počela nominacija za izbor Žene preduzetnice sa Zapadnog Balkana za 2023. godinu – godišnje priznanje koje RCC dodeljuje treći put.

Nominacije se primaju do 26. februara.

Pozivaju se pojedinci, predstavnici institucija javnog i privatnog sektora, organizacija i svi drugi zainteresovani da nominuju ženu preduzetnicu godine u barem jednoj od sledećih šest kategorija.

Prva kategorija je Žena ekološka preduzetnica (iz sektora proizvoda ili i usluga kojima se umanjuje ekološka šteta, upotrebljavaju čišće tehnologije i program edukacije za „zelena“ radna mesta).

Druga kategorija je Žena preduzetnica u umetnosti (iz sektora umetnosti, kulture, dizajna, mode, životnog stila i zanata).

Treća kategorija je Žena preduzetnica u IKT sektoru (iz sektora informacionih i komunikacionih tehnologija i inovativnih rešenja).

Četvrta kategija je Mlada žena preduzetnica (za žene preduzetnice do 35 godina starosti iz raznih sektora).

Peta je Žena preduzetnica u turizmu, a šesta kategorija je nova: Žena preduzetnica zvezda društvenih medija (koja je pokrenula, odnosno razvila posao korišteći moć društvenih mreža).

Može se nominovati svaka građanka aktivna u privredi Zapadnog Balkana i vlasnica poslovnog subjekta registrovanog pre 31. januara 2023. godine.

Posle odabira pobednice će biti pozvane da učestvuju na svečanom uručenju priznanja.

Sve preduzetnice pobednice će moći da učestvuju i daju svoj doprinos Regionalnoj mreži žena u preduzetništvu (RNWE), dobiju publicitet i imaju priliku za učešće na skupovima koje organizuje RCC.

Inicijativa za Žene preduzetnice godine sa Zapadnog Balkana je pokrenuta 2022. godine da bi se odalo priznanje ženama koje su osnovale i razvile sopstveni posao i doprinele novim i održivim radnim mestima.

Dodela ovog priznanje je deo aktivnosti u okviru Akcionog plana za zajedničko regionalno tržište 2021-2024. i Programa za ekonomsko osnaživanje žena RCC-a, a finansira je Evropska unija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari