Rumunski biznismen Ovidiu Tender, koji je već ima investicija u Srbiji, želi da kupi industriju građevinskih mašina „14. oktobar“ iz Kruševca. Tender čeka da se formira nova vlada Srbije kako bi nastavio pregovore o privatizaciji, prenosi list Kotidianul. On nije želeo da precizira svoju ponudu ali je dodao da pored investicija treba imati u vidu i socijalni program koji on nudi, i planove za rad fabrike.

Rumunski biznismen Ovidiu Tender, koji je već ima investicija u Srbiji, želi da kupi industriju građevinskih mašina „14. oktobar“ iz Kruševca. Tender čeka da se formira nova vlada Srbije kako bi nastavio pregovore o privatizaciji, prenosi list Kotidianul. On nije želeo da precizira svoju ponudu ali je dodao da pored investicija treba imati u vidu i socijalni program koji on nudi, i planove za rad fabrike. Rumunski biznismen je rekao da je u Srbiji „najteže da te prihvate kao ulagača, ukoliko je reč o prodaji državnih kompanija“, precizirajući da je on već „prevazišao taj momenat“. Tender je rumunskom listu rekao da on obično kupuje kompanije u teškom stanju i investira da bi im podigao vrednost. Ista je situacija sa srpskim kombinatom u vezi s kojim već ima projekt dokapitalizacije i razvoja. On smatra da je velika šansa to što će rumunska vlada u narednim godinama uložiti oko 30 milijardi evra u izgradnju puteva, a tehnička oprema kojom raspolažu rumunske firme je uvozna ili zastarela.
Ovidiu Tender se ubraja među najbogatije Rumune, sa imovinom vrednom između 600 do 620 miliona dolara. Nalazi se na listi 300 najbogatijih Rumuna časopisa Kapital koji u svojoj rang-listi polazi od imovine veće od 10 miliona dolara. Domeni njegovog poslovanja su industrija, nekretnine i usluge. Tender je i ranije investirao u Srbiji gde je, kako se navodi, kupio fabriku lekova i fabriku za fermentiranje duvana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari