Zašto nije završena rekostrukcija železničke stanice u Ćupriji: Stranka slobode i pravde pita ministra Vesića (FOTO) 1Foto: Slavoljub Simić

 

Gradski odbori Stranke Slobode i pravde Jagodina i Ćuprije uputili su pitanje resornom ministarstvu Vlade Republike Srbije u čiju nadležnost spadaju Železnice Srbije zašto nije završena rekonstrukcija Železničke stanice u Ćupriji onda kada je to najavljeno, aprila 2023. i za koju je izdvojeno 30,1 milion dinara.

Stalo se na samom početku, ističu iz jagodniskog i ćuprijskog SSP-a.

– Umesto da u roku završe radove kako bi građanima korisnicima stanice olakšali usluge, a zaposlenima poboljšali uslove rada – oni su samo skinuli krov. To je usled kiše prouzrokovalo dodatne probleme i okruženje učinilo opasnim po život. Tokom padavina, voda prodire u samu zgradu koja kvasi strujne instalacije, a došlo je i do manjeg požara kada se zapalila razvodna tabla, navode u svom obraćanju javnosti i medjima gradski odbori Stranke slobode i pravde iz Ćuprije.

Po njihovim rečima zbog „prevelike vlage mnogi zaposleni na železničkoj stanici su i zdravstveno ugroženi”.

– Železnička stanica Ćuprija, nekadašnji saobraćajni gigant između Beograda i Niša, a i šire sada je noćna mora za građane i zaposlene. Možda ste pomislili da se radi o nekoj scenografiji gde se snima nekakav horor film u domaćoj produkciji i ne bi ste pogrešili. Međutim ovo nije fikcija već surova realnost, na našu žalost, ističu iz SSP-a, dodajući da priložene fotografije „govore mnogo više od bilo kog napisanog teksta”.

Zbog toga su oni uputili pitanje ministru Goranu Vesići i generalnom direktoru infrastrukture Železnice Srbije Nebojši Šurlanu:

– Da li po Vašem mišljenju u Srbiji postoji samo železnički pravac Beograd – Novi Sad – Subotica, ili ste odbacili druge pravce kao što je Beograd – Niš? Nekada ponos i dika Pomoravlja, sada je oronula zgrada bez krova, uputili su oni pitanje Vesiću i Šurlanu.

Takođe, kao ističu u svom saopštenju članovi GrO SSP Jagodina i Paraćin – železnička stanica u Paraćinu je „tek posebna priča”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari