Ziđin Koper: Ove godine posao za još 200 ljudi 1Foto: BETAPHOTO/Serbia Zijin Copper/Gorica Toncev Vasilic

Kompanija Srbija Ziđin Koper objavila je danas da je za četiri i po godine zaposlila oko 2.500 radnika, a ove godine posao će dobiti još oko 200 ljudi.

„U potrazi smo za inženjerima elektrotehnike, mašinstva i geodezije, ali su nam potrebni i kandidati elektro struke sa IV stepenom i iskustvom, mašinbravari, zavarivači, mašinski tehničari, bušači, tehničari vuče“, kazala je rukovoditeljka Sektora Ziđin Kopere za ljudske resurse, Mirjana Popadić.

Popadić je rekla da je za poslove u direktnoj proizvodnji kompaniji je potrebno 70 radnika tehničke struke, po 15 električara i mašinskih tehničara, 10 bušača, pet inženjera elektrotehnike.

„U korak sa razvojem kompanije i njenim proizvodnim planovima, prošle godine zaposlili smo 452 radnika, a ove smo za dva meseca u radni odnos već primili 40 ljudi“, kazala je ona.

U Srbija Ziđin Koperu radi više od 6.100 radnika, a za četiri i po godine je zapošljavanjem prosečna starost radnika snižena sa 45 i po godina na 39 godina.

Ta kompanija je učestvovala na današnjem Sajmu zapošljavanja u Boru, kojeg je organizovala borska filijala Nacionalne službe zapošljavanja. Na Sajmu je 25 poslodavaca, uglavnom iz Bora, ponudilo više od 800 radnih mesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari