Aktuelna politička dilema Srbije ne glasi "Istok ili Zapad?" nego "Ustav ili ultimatum: Milica Đurđević Stamenkovski o Vučićevoj najavi osnivanja državnog pokreta 1foto FoNet Aleksandar Barda

„Vučićeva najava osnivanja takozvanog Narodnog pokreta potvrda je urušavanja rejtinga i prevaziđenosti brenda – SNS, Srpske napredne stranke““, kaže za Danas Milica Đurđević Stamenkovski, šefica poslaničkog kluba Zavetnici, komentarišući Vučićevu ideju osnivanja novog državnog pokreta.

Prema njenim rečima ova ideja nije nova, bilo je o tome reči i ranije.

„Može se raditi o poslednjem pokušaju Vučića, da pretnjom o osnivanju novog pokreta, konsoliduje SNS. Ali je verovatnije u pitanju namera da se politika SNS kamuflira u novi projekat jer su suočeni sa jačanjem snage državotvorne opozicije i porastom poverenja naroda u stranke koje pripadaju državotvornom bloku“, navodi sagovornica Danasa.

Dodaje da parola -Ni istok ni Zapad“ nije program u odnosu na koji se neko može opredeliti.

„Aktuelna politička dilema Srbije ne glasi: „Istok ili Zapad?“ nego „Ustav ili ultimatum“. Nema saradnje sa onima koji prihvataju implementaciju odnosno sprovođenje francusko-nemačkog plana, bez obzira da li takvi sebe zovu SNS, SSP ili „narodni pokret“. Na koncu, ne radi se više o strankama, nego o državi i njenoj odbrani“, istiće Stamenkovski..

U svetlu dešavanja po pitanju francusko-nemačkog ultimatuma, kako kaže, više je nego jasno da je formiranje jednog novog pokreta očajnički pokušaj predsednika države da za svoju katastrofalnu spoljnu politiku dobije što širu podršku javnosti.

„S obzirom na to da i sam Vučić ovim priznaje da je SNS prevaziđen i da je napustio pređašnje pozicije sa kojih je učestvovao u izbornoj trci, aktuelni zahtev državotvorne opozicije da se pod hitno raspišu vanredni izbori još više dobija na težini i opravdanju“, zakljjučuje šefica poslaničkog kluba Zavetnici.

Lider SNS na sednici GO stranke rekao je da problemi sa kojima se Srbija suočava je i razlog zbog koga preliminarno traži podršku članova GO, to je da budu otvoreni za stvaranje Narodnog pokreta za državu, bez obzira kako će on biti nazvan.

„Moramo da se okupimo svi koji želimo pristojnu Srbiju, koja donosi racionalne, ozbiljne i odgovorne odluke. SNS je to što jeste, ali ovo je nešto u čemu bismo dali priliku i nestranačkim ličnostima. Mi ćemo biti jedina suštinska srpska opcija, a tu mislim na građane Srbije“, objasnio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari