Aleksić (Narodni pokret Srbije): Brnabić spinuje, neka ponudi da svi izbori budu 2.juna 1foto FoNet Ana Paunković

Lider Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić je danas negirao navode predsednice parlamenta Ane Brnabić da je opozicija odustala od predloga da redovni lokalni izbori budu održani 2. juna zajedno sa beogradskim.

Aleksić, čija stranka je deo koalicije „Srbija protiv nasilja“ je za N1 kazao da izjava Brnabić nije tačna, te je optužio da je „spinovala“.

Brnabić je prethodno u Skupštini Srbije rekla novinaria da joj je danas na sastanku sa predstavnicima koalicije „Srbija protiv nasilja“ eksplicitno rečeno, da oni na objedinjavanje svih lokalnih izbora za 2. jun (za kada su zakazani lokalni izbori u Beogradu) „danas nikako ne bi pristali“.

„Ona je u jednom momentu sama izvela nekakav zaključak i spinovala da smo mi iz opozicije rekli da ne prihvatamo 2. jun, što nije tačno“, kazao je Aleksić.

Kazao je da koalicija „Srbija protiv nasilja“ nije odustala od predloga da i ostali lokalni izbori budu 2. juna, piše na sajtu N1.

„Evo, neka nam ponudi da izbori budu 2. juna i izaći ćemo. Ali ona to neće uraditi jer je u pitanju čist spin“, kazao je on.

Kako je naveo, „njoj (Brnabić) uvek treba nešto da kaže ‘oni ni to nisu hteli‘.

„Neka nam ponudi, pa će videti da li ćemo prihvatiti. Izmene Ustavnog zakona predložili smo baš zato što nije prihvatila naš predlog da lokalni izbori budu 2. juna“, kazao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari