Bez vizne liberalizacije 1

Poslanik kosovskog opozicionog pokreta Samoopredeljenje Redžep Selimi izjavio je da ove godine neće doći do ukidanja viza stanovnicima Kosova za putovanja u članice Evropske unije.

On je rekao da to nije povezano sa odsustvom ratifikacije sporazuma o demarkaciji granice Kosova sa Crnom Gorom, piše danas Bota Sot.

Selimi je time reagovao na tvrdnju kosovskog ministra za evropske integracije Bekima Čolakua da je ratifikacija sporazuma o demarkaciji granice uslov za liberalizaciju viznog režima.

Prema Selimijevim rečima, te dve stvari nisu povezane, a za odsustvo vizne liberalizacije je odgovorna Vlada Kosova.

Čolaku zna da ove godine neće biti vizne liberalizacije, pa pokušava da odgovornost prebaci na opoziciju, izjavio je Selimi.

Poslanicima Samoopredeljenja Glauku Konjufci i Dritonu Čaušiju je određen jednomesečni kućni pritvor, jer su aktivirali suzavac u zgradi parlamenta u Prištini, protestujući zbog sporazuma o demarkaciji granice.

Samoopredeljenje je ocenilo da je ta odluka neprihvatljiva.

Stavljanje u kućni pritvor poslanika koji su branili integritet i suverenitet Kosova i ostavljanje na slobodi kriminalaca odgovornih za uništenje naše zemlje je najbolja slika funkcionisanja pravnog sistema Kosova, saopštilo je Samoopredeljenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari