Bilčik o sankcijama Rusiji: Nadam se da će Srbija slediti primer Crne Gore 1Vladimir Bilčik Foto: Beta/Milan Obradović

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik pozdravio je današnju odluku Crne Gore da uvede sankcije Rusiji i izrazio nadu da će Beograd slediti taj primer.

„Dobra vest je da je Vlada Crne Gore usvojila sankcije protiv Kremlja. Nadam se da sve zapadnobalkanske zemlje koje su kandidati za članstvo u EU mogu da slede taj primer“, napisao je Bilčik na Tviteru.

Srbija je jedina zemlja Zapadnog Balkana sa statusom kandidata koja se nije pridružila sankcijama EU protiv Rusije zbog njenog napada na Ukrajinu. Pre Crne Gore to su učinile Albanija i Severna Makedonija.

Bilčik je u tvitu dodao da su „današnja brutalna ubistva koje je Rusija počinila u Kramatorsku snažan podsetnik da nema prostora za ustupke agresoru u Moskvi“.

Ukrajinske vlasti su optužile ruske snage da su ubile najmanje 50 osoba u današnjem raketnom napadu na železničku stanicu u Kramatorsku, na istoku Ukrajine. Moskva je negirala krivicu.

Portparol EU Peter Stano izjavio je ranije danas da Brisel očekuje od Srbije da se pridruži sankcijama EU protiv Rusije ili da uvede slične mere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari