Bivši direktor policije: Srpski policajci bi mogli da se vrate na posao odlukom vlade Kosova 1foto: Printscreen/YouTube/Kosovo-Online

Bivši direktor Kosovske policije Rašit Ćaljaj izjavio je da srpski policajci koji su podneli ostavke, osim suspendovanog direktora Regionalnog policijskog direktorata Sever Nenada Đurića, mogu da se vrate na posao odlukom kosovske vlade.

Ćaljaj je za prištinske medije naveo da Nenadu Đuriću i kapetanu Aleksandru Filipoviću, koji je bio na dužnosti šefa Regionalne operative direktorata policije Mitrovica Sever, koji su dobili priznanje od predsednika Srbije, ne bi trebalo dozvoliti da ponovo rade za kosovske institucije.

Prema njegovim rečima, srpski poslanici koji su podneli ostavke više ne mogu da se vrate u parlament, jer tako predvidja zakon.

„Devet poslanika Srpske liste se vratilo. Oni koji su dali ostavku ne mogu da se vrate. Što se tiče policajaca, mislim da će se policajci vratiti, jer postoji zakonski prostor“, rekao je Ćaljaj, koji je trenutno poslanik DPK.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari